فودلرن مرجع تخصصی آشپزی - غذای مجلسی بسیار زیبا و لذیذ به نام جواهرپلو که بخاطر تنوع مواد اولیه یکی از پرطرفدارترین هاست، و با آموزش جواهرپلوی خوشمزه با فودلرن همراه باشید.
مواد لازم
برنج ۵ پیمانه
مرغ فیله ۵۰۰ گرم
كره ۱۵۰ گرم
پوست پرتقال خلال و شیرین شده ۲ پیمانه
خلال پسته ۱ پیمانه
خلال بادام ۱ پیمانه
زرشك ۱/۲ پیمانه
زعفران آب كرده ۲ قاشق چایخوری
نمك فلفل به مقدار لازم
پیاز ۱ عدد
روغن به مقدار لازم
شكر ۱ قاشق چایخوری
جوهر لیمو به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا برنج را مانند پلوهای ساده به مرحله آبكشی رسانده و دم می اندازیم سپس در ظرفی مناسب كمی كره ریخته و پیازها را در آن نیمه سرخ كرده و فیله مرغ و ادویه را هم تفت داده و با كمی آب آن را آبپز میكنیم.
۲- زرشك را با آب سرد شسته، در آبكش میریزیم تا آب آن برود، سپس شكر آن را مخلوط میكنیم.
۳- در ظرف مناسبی یك قاشق غذاخوری كره ریخته، زرشك را به آن افزوده و یك دقیقه تفت میدهیم. زعفران آب كرده را نیز به زرشك اضافه میكنیم.
۴- برای شیرین كردن خلال پرتقال، چهار بار و هر بار به مدت پنج دقیقه خلالها را میجوشانیم، داخل صافی ریخته و در آخر یك ساعت در آب سرد قرار میدهیم و در نهایت به ازای یك پیمانه خلال پرتقال به آن یك پیمانه شكر و دو پیمانه آب اضافه میكنیم، به این ترتیب كه آب و شكر را مخلوط كردیم، روی حرارت قرار میدهیم، زمانی كه به جوش آمد خلالها را افزوده تا با حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه بجوشد.
۵- در آخر جوهر لیمو اضافه كرده و بعد از یكی، دو جوش آن را بر میداریم. برنج را در ظرف مناسبی میكشیم، مرغ را لای برنج قرار داده و با خلالها و زرشك روی برنج را تزیین میكنیم.
سایر نکات
بهتر است خلال پسته و بادام را از شب قبل در آب و شكر قرار دهید تا خوشمزه تر شود.
به جای مرغ از گوشت هم می توانید استفاده كنید .
.10 دقیقه آخر دم كردن برنج، در تكهای فویل خلال پسته را با یك قاشق چایخوری كره قرار داده، دور آن را بسته و روی برنج قرار میدهیم تا نرم شود؛ برای خلال بادام نیز از همین روش استفاد میكنیم.
فودلرنی های عزیز امیدوارم که از این آموزش لذت برده باشید ، تجربه خودتون از تهیه جواهرپلو را برای ما ارسال کنید.
منبع :سرآشپز پاپیون